Kellokallio

Yhdistyksemme toiminta on keskittynyt paljolti Kellokalliolle ja sen lähiympäristöön. Sieltä  löytyvät seuraavat kohteet: 

  • Grillikatos, 
  • n. yhden kilometrin mittainen kuntopolku, 
  • kaksi  ongintalaituria, 
  • pitkospuut, 
  • lintubongauslava, 
  • puu- ja välinevarasto, 
  • näköalaterassi 
  • 18  venepaikkaa. 
  • opastaulu, joka kertoo paikan historiasta ja  sijainnista.  

Useat henkilöt ja yhdistykset ovat tutustuneet Kellokallioon ja käyttäneet hyväkseen sen tarjoamia  luonnonläheisiä palveluja.   

Kellokallion grillikatos on vapaasti käytettävissä silloin kun varauksia ei ole tehty. Grillipuut saa myös, kun ilmoittaa puiden tarpeen.

Osoite: Lastaajantie 12  42300 Jämsänkoski


Kellokalliosta kerrotaan lukuisia tarinoita.

Isonvihan (1713 -  1721) ottivat jämsäläiset arvokkaat kirkonkellot alas tapulista, ettei vihollinen niitä veisi mennessään. Kellot pudotettiin Kellokallion kohdalla joen pohjaan tarkoituksena nostaa ne ylös rauhan tullen. Niitä onkin useita kertoja yritetty nostaa.  Mutta joki pitää saaliinsa omanaan. Kerrotaan kellojen jo kerran näkyneen, mutta kun nostajat eivät tienneet oikeita loihtusanoja, niitä joilla kellot oli turvaan jokeen laskettu, kellot putosivat takaisin, ja siellä ne pysyvät.

Kellokallio on ikuistettu lukuisiin koristemaalari Mareliuksen maalaamiin tauluihin, joita on runsaasti Jämsäläiskodeissa. Tänä päivänä Kellokallio on säilynyt yläjuoksun puolella olevien veneitten vesillelaskupaikan nimenä. Itse kallio on ennallaan, mutta sitä koristanut mahtava petäjä on aikaa sitten kaatunut.

 

Jokvarren kylät ry:n asuinalueen asukkaat voivat nyt vuokrata yhdistyksen soutuvenettä.

- Grillikatoksen postilaatikossa on varausvihko, johon voi varauksen tehdä.

- Vastuu veneestä ja varusteista on vuokraajalla.

- Vuokra on 0 € / 5 tuntia yhdistyksen jäseniltä.  Ei jäsen, niin 10 € / 5 tuntia.  

- Tilille maksettaessa maksu on suoritettava kahden päivän sisällä.

- Yhdistyksen venepaikan numero on 5.

Veneen avaimen ja tapin voi hakea Tapiontie 16:sta postilaatikosta, jossa myös rasia johon voi laittaa vuokrarahan (10€) tai voi myös maksaa yhdistyksen tilille:   FI79 5091 1720 0170 67   Soutelun jälkeen avain ja tappi palautetaan välittömästi takaisin postilaatikkoon.